Ne parasesc MARII ACTORI. Ati admirat-o in sute de spectacole la Nottara

Teatrul Nottara din Bucuresti anunta cu regret decesul actritei Rodica Sanda Tutuianu, care a activat timp de mai mult de douazeci de ani in acest teatru.
Pentru cei care doresc sa isi ia ramas bun, trupul neinsufletit va fi depus miercuri si joi (14 si 15 septembrie) la Biserica Pitar Mos. Inmormantarea va avea loc vineri, 16 septembrie, langa Campulung Muscel, la Valea Mare, Pravat.
Nascuta la 11 mai 1935, Rodica Sanda Tutuianu a absolvit I.A.T.C. I.L. Caragiale in 1956, la clasa profesorului Gheorghe Timica, unde a fost colega cu Florin Piersic. A debutat la Constanta, in 1957, unde a jucat, timp de doi ani, dupa care s-a transferat la Teatrul din Arad.
Din 1959, pana dupa 1990, a fost actrita a Teatrului Nottara, unde a interpretat roluri in zeci de spectacole, intre care: “Au fost odata doua orfeline” de Adolphe Philippe d`Ennery, “Zizi si formula ei de viata” de Sidonia Dragusanu, “Padurea” de A.N. Ostrovski, “Fratii Karamazov”, “Crima si Pedeapsa” de F.M. Dostoievski, “Si eu am fost in Arcadia” de Horia Lovinescu, “Lady X” de Eugen Mirea, a”Gaitele” de Alexandru Kiritescu, “Henric al IV-lea” de William Shakespeare, “Idioata” de Marcel Achard, “Cinci romane de amor” de Teodor Mazilu, “Noi, subsemnatii” de Alexandr Ghelman, “Mizerie si noblete” de Eduardo Scarpetta, “Citadela sfaramata” de Horia Lovinescu, “Floare de cactus” de Pierre Barillet si Jean Pierre Gredy, “Burghezul gentilom” de Molière, “Transfer de personalitate” de Dumitru Solomon, “Intalnire la Senlis” de Jean Anouilh.
Printre regizorii cu care a colaborat actrita de-a lungul timpului se numara Olimpia Arghir, Mihai Berechet, Sorana Coroama Stanca, Alexandru Dabija, Mircea Cornisteanu, Sanda Manu, Dan Micu, Letitia Popa.
A jucat in zeci de piese de teatru radiofonic si teatru TV, iar timp de peste 20 de ani a prezentat, cu timbrul ei inconfundabil, emisiunea matinala de duminica, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *