Nicolaescu, despre adoptarea Codului Fiscal: Unica solutie ramane convocarea Parlamentului

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, luni, ca singura solutie in vederea adoptarii Codului Fiscal ramane convocarea Parlamentului, in conditiile in care atat o OUG, cat si asumarea raspunderii Guvernului ar incalca prevederile constitutionale.?

“As vrea sa subliniez un aspect de natura constitutionala: atat timp cat o lege este adoptata de Parlament si se afla in proces de promulgare, un asemenea act normativ nu mai poate fi adoptat prin alta procedura legislativa, cum ar fi asumarea raspunderii Guvernului sau o Ordonanta de Urgenta, decat, sigur, incalcand prevederile constitutionale”, a declarat Nicolaescu la RFI.ro.
Viceliderul deputatilor PNL a reiterat faptul ca Executivul nu si-a indeplinit angajamentele, exprimandu-si speranta ca Parlamentul va fi convocat, in cele din urma, de actuala coalitie de guvernare.
“Probabil va avea mintea de pe urma, in sensul in care sa se puna la masa si sa convoace Parlamentul, ca de aceea este majoritate parlamentara si bineinteles, absolut toti cei care au ceva de spus sa dezbata inca o data care sunt riscurile aplicarii Codului Fiscal, in conditiile in care Guvernul nu si-a indeplinit angajamentele. Unica solutie ramane convocarea Parlamentului, dezbaterea in Parlament a cererii de reexaminare a presedintelui, unde sunt trei posibilitati. Una este sa-l retrimita in forma in care a fost adoptat initial, a doua, sa faca modificari si a treia, sa-l respinga”, a explicat Eugen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *