Nicusor Dan: Un reprezentant USR va face parte din comisia care va ancheta alegerile prezidentiale din 2009

Uniunea Salvati Romania (USR) va avea un reprezentant in comisia care va ancheta modul in care s-au desfasurat alegerile prezidentiale din 2009, a anuntat, joi, presedintele formatiunii Nicusor Dan, potrivit Agerpres.
“A fost o discutie tehnica. USR, PNL si PMP au protestat fata de faptul ca proiectul de hotarare a Parlamentului in ansamblul sau a venit cu un minut inainte de dezbatere. E un proiect care are patru pagini, un proiect tehnic cu zece articole. Niciunul dintre noi nu a avut posibilitatea sa il studieze. Ceea ce am solicitat fiecare dintre noi a fost ca partidele care nu au vazut acest proiect sa aiba ragaz de cateva zile, sa ne reintoarcem in Biroul permanent si sa dezbatem asupra lui (proiectului – n.r.), astfel incat sa trimitem in Parlament, in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, o chestiune coerenta. Majoritatea a fost de opinie ca dezbaterea pe amendamente sa o avem direct in plen”, a explicat Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa, la Parlament.
Totodata, Nicusor Dan a precizat ca, in actuala forma a proiectului de hotarare, discutat in Birourile reunite, USR poate avea un membru in aceasta comisie de ancheta. La randul sau, purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna, a afimat ca, “in principiu, orice initiativa prin care creste nivelul de transparenta a societatii, inclusiv fenomenul alegerilor din 2009, beneficiaza de sustinerea USR”.
Joi, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat ca infiintarea comisiei parlamentare de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009 va fi votata de plenul reunit al Parlamentului,?miercurea viitoare.
PSD si ALDE au cerut ancheta parlamentara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *