Nissan prezinta masinile de clasa A la Paris: Nissan Pixo si Nissan Nuvu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nissan Pixo este un mini de oras cu motor de 1.0 litri si o lungime de 3.56 metri. Masina va fi prezentata de constructorul japonez la salonul auto de la Paris, peste o luna si va ajunge in showroom-urile Renault Nissan in prima parte a lui 2009. Nissan Pixo are aspect de hatchback, poate transporta 4 adulti si are suficient spatiu in portbagaj pentru cumparaturile saptamanale de la hipermarket.

Nissan Pixo va reusi cu siguranta sa isi faca loc in segmentul masinilor de oras gratie pretului, cu siguranta, mic. Nissan isi va construi masina de oras in India, impreuna cu Suzuki.

Nissan Pixo va concura in Europa cu masini precum Hyundai i10, Kia Picanto sau 107 (Citroe C1) si Toyota Aygo etc.

Masina electrica Nissan Nuvu
Al doilea punct de atractie al salonului de la Paris in standul Nissan este mini-ul electric Nissan Nuvu. Masina, la stadiul de concept, prefigureaza viitorul model de oras si complet electric al celor de la Nissan si, probabil, si al colegilor de la Renault.

Nissan Nuvu are loc la interior pentru 3 persoane, doua in fata si una in spate, masoara aproape 3 metri in lungime si 1.5 metri in latime. Conceptul Nissan Nuvu va imprumuta o serie de elemente viitorului model de serie electric al Nissan care este programat pentru aparitia publica spre sfarsitul lui 2009.

Nissan Nuvu este un prim rezultat al programului electric desfasurat in paralel de Nissan si Renault la nivel mondial. Alianta si-a propus ca in 2010 sa puna pe piata cate un vehicul nepoluat sub fiecare brand si se gandeste chiar la un program de leasing pentru patul de baterii li-ion, cea mai scumpa componenta a unei masini electrice, practic, piatra de moara care tine pe loc dezvoltarea acestui gen de vehicul.

spot_imgspot_img