Noi acuzatii pentru Sebastian Ghita

Deputatul Sebastian?Ghita este acuzat de noi fapte de coruptie??pe care le-ar fi savarsit in perioada 2012 – 2013. Astfel, deputatul urmeaza sa ajunga, marti, la DNA Ploiesti, in jurul orei?la 11. 30 pentru a i se comunica noile acuzatii,?informeaza surse judiciare.
Urmarirea penala a lui Sebastian Ghita a fost extinsa pentru trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014, potrivit DNA.
Citeste si:?Reteaua Ghita – Ponta de capusat bani europeni. Incoltiti, Ghita ameninta, iar Ponta “fuge”
Procurorii anticoruptie sustin ca, pentru a fi ales deputat in 2012, Sebastian Ghita i-ar fi mituit pe alegatori cu bani proveniti din afaceri suspectate a fi nelegale, impartind materiale electorale, printre care si tigai? cumparate de pe piata neagra cu circa 279.000 de lei.
In acelasi registru infractional -?spun procurorii – “inculpatul Ghita Sebastian Aurelian a conceput, initiat si coordonat o activitate de corupere a alegatorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidentiale din anul 2014, in scopul obtinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisa de inculpat pentru influentarea optiunilor electorale a fost in cuantum de 350.000 euroa”.
In perioada 2000-2015, Sebastian Ghita a obtinut importante sume de bani in mod nelegal – prin traficarea influentei – sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus intr-un circuit financiar care nu are la baza operatiuni reale. Banii au fost “spalatia” printr-o multitudine de operatiuni financiar-bancare fara justificare economica, iar ulterior o parte din acestia au fost folositi in scopuri ilicite, inclusiv pentru coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din anul 2012 si cele prezidentiale din anul 2014.
uantumul total al sumelor provenite din fonduri publice supuse procesului de “spalarea” depaseste 129 milioane lei, iar prejudiciul cauzat statului prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *