Noi discutii pe tema RCA. Transportatorii se intalnesc cu reprezentantii ASF

Noi discutii pe tema politelor de asigurare auto RCA. Transportatorii se intalnesc, astazi, cu reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara. Soferii acuza ASF ca nu a stopat cresterea preturilor asigurarilor. Asta in ciuda faptului ca se angajasera printr-un protocol sa faca acest lucru, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 11:34. Discutiile sunt tensionante. Transportatorii ii reproseaza presedintelui ASF ca tariful politei RCA continua sa creasca si sustin ca acesta ii sfideaza atunci cand afirma ca au existat cresteri de doar 15%, a transmis corespondentul Realitatea TV.
Ultimele negocieri intre transportatori, asiguratori, reprezentanti ai service-urilor auto si cei ai Autoritatii de Supraveghere Financiara au avut loc pe 4 februarie, in urma carora partile au stabilit sa se introduca intr-un proiect de lege mai multe masuri printre care si posibilitatea de a repara masina in baza propriei polite de asigurare, potrivit Realitatea TV.
Concret, cei din conducerea ASF au fost de acord ca pe viitor polita obligatorie sa poata fi incheiata si pe o luna. Nu doar pe minimum sase, asa cum se procedeaza in prezent. Mai mult, daca, spre exemplu, incheiati polita pe sase luni, dar in trei nu folositi masina, puteti intrerupe plata.
Cat despre propunerea Consiliului Concurentei, potrivit careia daca nu iti achiti polita, nu mai poti sa platesti taxe si impozite, partile au renuntat la ea.
Modificarile ar putea intra in vigoare in primavara.
In schimb, transportatorii sunt in continuare nemultumiti de faptul ca nu s-a respectat protocolul incheiat intre acestia si ASF, la finalul anului trecut, respectiv modificarile aduse la norma RCA. Printre acestea se numara si cea prin care asiguratorii nu mai puteau creste tarifele cu mai mult de 50% fata de valoarea politei RCA din luna iunie a anului trecut, potrivit Realitatea TV.?In prezent, dupa falimentul societatii ASTRA, noua firme de asigurare emit polite RCA. Dintre acestea, una a intrat in administrarea statului, iar alta se afla in redresare financiara.?Pe 24 februarie, Comisiile de buget-finante reunite vor discuta draftul final al Legii asigurarilor ce urmeaza sa fie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *