Noi proteste antiguvernamentale sunt anuntate pentru duminica in Piata Victoriei

Noi proteste antiguvernamentale sunt anuntate pe Facebook, pentru duminica seara, atat in Piata Victoriei din Capitala, cat si in mai multe orase din tara. Manifestantii cer demisia liderilor celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, si retragerea legilor Justitiei.
“Duminica ne vedem in Piata Victoriei eliberata. Legile justitiei nu trebuie sa treaca. Urmeaza o perioada – e vorba de zile – in care parlamentarii se vor face ca discuta amendamente, la gramada, in regim de urgenta. Apoi le vor vota, prefacandu-se ca asta inseamna democratie si dezbatere. Strada, societatea civila, presa sau reprezentantii unor tari democratice trag semnale de alarma, pe ei inca nu ii intereseaza. Trebuie sa ii oprim!”, se arata in postarea de pe pagina evenimentului din Bucuresti. Protestatarii ar urma sa se adune in Piata Victoriei din Capitala, de la ora 18,00.
Manifestatii asemanatoare vor avea loc si in Targu-Mures, Cluj-Napoca si Deva, de la aceeasi ora. Oamenii cer demisia celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, precum si retragerea legilor Justitiei. “Interesele penale ale domnilor Dragnea si Tariceanu pun nemijlocit in pericol viitorul democratic al Romaniei, domnia legii si drepturile fundamentale, securitatea tarii si bunastarea fiecaruia dintre noi. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al Romaniei, este fara precedent si transant, si arata ca tentativele PSD-ALDE de subordonare politica a Justitiei au devenit o problema geopolitica, cu implicatii privind securitatea militara a NATO si a Romaniei”, mai scriu organizatorii.
Ei spun ca “Romania moare” in fiecare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *