Noi proteste masive in Grecia. Un tanar, ucis de un neonazist, membru al partidului Zori Aurii

Cu cateva ore inainte de inceputul manifestatiilor la Atena, un artist antifascist, in varsta de 34 de ani, a murit din cauza unor rani provocate de cutit, in urma unei dispute.
Accidentul s-a produs spre miezul noptii, in suburbia Keratsini (la vest de Atena), potrivit unor surse din cadrul politiei.Victima, Pavlos Fyssas, este un artist de muzica hip hop. Suspectul principal, un barbat in varsta de 45 de ani, membru al partidului neonazist Zori Aurii, a fost arestat de politie, avand asupra sa un cutit.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Simos Kedikoglou, a “denuntat” acest omor, la postul de radio Alpha, si a promis sa ia toate masurile necesare pentru a preveni astfel de cazuri.
Partidul neonazist a negat imediat orice implicare a sa in comiterea acestui omor, care ar putea creste tensiunile in timpul marsurilor planificate pe teritoriul intregii tari.
Observatorii politici considera ca in Grecia pot avea loc incidente in timpul manifestatiilor, fapt care ar putea destabiliza echilibrul fragil al coalitiei guvernamentale.
Doua manifestatii sunt prevazute in aceasta dimineata, la Atena, incepand de la ora 07.30 GMT (10.30, ora Romaniei).In afara de scoli si spitale, intregul sector public functiona lent dimineata, traficul feroviar fiind redus, in special, intre capitala si aeroport.
Grevistii si manifestantii, a caror miscare a inceput luni cu o greva a profesorilor, protesteaza fata de o reforma guvernamentala care afecteaza mii de angajati, amenintati de schimbarea locurilor lor de munca sau de restructurari.In total, 25.000 de functionari urmeaza sa fie disponibilizati, iar 4.000 concediati, pana la sfarsitul lui 2013, pentru a reduce cheltuielile publice.
Aceasta reforma a fost introdusa sub presiunea creditorilor Greciei (UE-BCE-FMI), ai caror experti examineaza conturile statului saptamana aceasta, la Atena, urmand sa faca un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *