Noi sperante desarte pentru angajatii de la Oltchim: se inghesuie chinezii cu banii

Sperantele nu costa nimic, nici macar capital politic

Nu este prima data cand politicienii le arunca salariatilor de la Oltchim promisiuni neonorate: cel mai grav episod a fost acela cu privatizarea cu banii in saci facuta de Dan Diaconescu. Acum, ministrul Economiei transmite un nou mesaj cu senzatie de deja vu.

Nu una sau doua, ci trei companii sunt interesate de privatizarea combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea, anunta?ministrul Economiei, Florin Tudose, preluat de Agerpres.
Doi dintre petitorii combinatului Oltchim, aflat intr-o situatie-limita de mai multi ani, sunt din China si unul din Europa, a precizat ministrul.
“Privatizarea (companiei Oltchim – n.r.) este pe drum. Avem trei oferte de cumparare a Oltchim-ului asa cum este el acum. Nu am vorbit de bucati si asa de mai departe. Ieri si azi reprezentantii unui consortiu chinezesc sunt la Oltchim. Cand avem scrisorile clare de intentie, urmatoarea etapa este vanzarea”, a precizat ministrul Economiei, citat de Agerpres. Acesta a spus ca, pana in prezent, sunt interesate doua companii din China si una din Europa.
Adunarea Generala a Creditorilor Oltchim din 9 martie a aprobat planul de reorganizare a activitatii combinatului propus de consortiul de administratori judiciari format din BDO Business Restructuring SPRL iar acesta a fost supus aprobarii judecatorului sindic la 25 martie.?
Pretul minim de pornire a negocierii in procedeul de selectie a ofertei castigatoare in vederea achizitiei partilor sociale ale Oltchim este de 307 milioane euro, se mentioneaza in document. Oltchim se afla in insolventa de doi ani si s-a incercat in repetate randuri privatizarea acestuia, dar fara succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, cand niciun investitor nu a fost interesat de societatea valceana, care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *