Noile reguli RCA: preturi mai mici, despagubiri reduse

Plafonarea preturilor RCA a incetat sa isi mai faca efectele, Parlamentul a adoptat noua lege RCA, iar Autoritatea de Supraveghere Financiara a calculat tarifele de referinta pe fiecarea categorie de soferi si de masini.?
Piata RCA din Romania intra, astfel, intr-o noua epoca, cu foarte multe premiere si necunoscute.?
Un lucru cert este ca ASF a stabilit ca tarifele de referinta, calculate dupa o formula asemanatoare cu cea utilizata pentru tarifele maxime, ar trebui sa aduca o scadere de preturi,?in masura in care firmele de asigurare se vor conforma noului standard.?
Scaderile de pret merg de la 2% la peste 70%. Pentru cele mai populare categorii de tarife, reducerile sunt si cu doua cifre. De exemplu, pentru un sofer cu varsta intre 51 si 60 de ani care conduce un automobil cu motor sub 1.2 litri, tariful scade de la 618 lei la doar 506 lei pe an.?
Un sofer cu aceeasi varsta dar care este, insa, la volanul unui automobil cu o capacitate intre 1,4 si 1,6 de litri, ar trebui sa plateasca 606 lei pe an, fata de 714 lei pana acum.?
In cazul persoanelor cu varsta intre 31 si 40 de ani, care conduc un automobil cu o capacitate intre 1,4 si 1,6 litri, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *