Nokia va plati Microsoft 500 milioane euro, in cadrul unui acord de colaborare

Nokia va plati Microsoft 500 milioane euro, in cadrul unui acord de colaborare

Suma va fi platita pana la sfarsitul perioadei de colaborare, se arata intr-un comunicat al Nokia, care nu precizeaza durata pactului.
Nokia s-a asociat cu Microsoft acum doi ani, pentru a concura iPhone-urile produse de Apple si telefoanele cu sistemul de operare Android furnizat de Google cu ajutorul terminalelor care folosesc sistemul Windows.
Nokia nu a reusit inca sa inverseze declinul cotei pe piata aparatelor smartphone, desi vanzarile de telefoane Lumia au crescut in trimestrul trecut.
Compania finlandeza plateste Microsoft tarife de licenta pentru softul Windows Phone si este platita la randul ei pentru ca sustine dezvoltarea partenerului sau in domeniul wireless.
Nokia a anuntat in ianuarie ca platile catre Microsoft vor fi probabil mai mari decat sumele incasate de la producatorul de software, dar nu a dezvaluit suma.
Pe termen lung, Nokia vrea ca profitul operational al diviziei de telefoane, excluzand unele elemente exceptionale, sa atinga cel putin 10% din vanzari, iar cresterea veniturilor sa fie mai mare decat cea a pietei.
Compania a mai anuntat ca retributia directorului general Stephen Elop pentru 2012 a scazut de la 7,94 milioane de euro in 2011 la 4,33 milioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *