Nou dosar penal pe numele lui Chiliman: A dat o mana de „ajutor” la distrugerea unor anexe ale Palatului Stirbei. Cine este afaceristul pe care l-ar fi ajutat edilul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE 10.55: Sursele Romaniei libere sustin ca omul de afaceri pe care l-ar fi favorizat Chiliman este Ovidiu Popescu, dezvoltator imobiliar.
Primaria Capitalei si Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti au dat avize pentru construirea unui imobil cu spate etaje, in spatele Palatului Stirbei.??
UPDATE 10.40: Andrei Chiliman este urmarit penal intr-un nou dosar, pentru abuz in serviciu si complicitate la distrugere, pentru ca a ajutat la demolarea unor anexe ale Palatului Stirbei, care erau monumente istorice. In acelasi dosar, vor fi cercetate si alte persoane, precizeaza DNA.?
In calitate de primar, in 2008, el a avizat demolarea anexelor in favoarea unui dezvoltator imobiliar, desi NU existau aviz sau autorizatie de descarcare de sarcina arheologica, asa cum prevedea legea. Totodata, Chiliman a semnat autorizatia de desfiintare a imobilelor, declasandu-le din categoria imobilelor istorice de clasa A, desi Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta pentru a face acest lucru.?
„Suspectul Chiliman Andrei Ioan, in exercitarea functiei de autoritate publica de primar al Sectorului 1 al municipiului Bucuresti, cu incalcarea atributiilor legale, a dat ajutor unei persoane interesate sa distruga, in perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, constructiile monument istoric, anexe ale Palatului Stirbei, situat in centrul municipiului Bucuresti (Calea Victoriei). Concret, intre constructiile distruse se afla pivnita Palatului Stirbei, imprejmuirile si remiza (aripa de nord), repertoriate ca monumente istorice, precum si toate vestigiile care se regaseau in subteran, pentru care nu s-a obtinut niciun aviz sau autorizatie de descarcare de sarcina arheologica. Actiunea de demolare a pus in pericol bunul imobil Palat Stirbei (monument istoric) si vestigiile subterane care, astfel, au fost si ele distruse.
Ajutorul a constat in aceea ca suspectul Chiliman Andrei Ioan a semnat, cunoscand ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta si ca actul incalca dispozitiile legale, certificatul de urbanism pentru desfiintarea constructiilor nr. 4901/142/V/42155. De asemenea, ajutorul dat pentru distrugere a constat si in aceea ca a semnat, cunoscand ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta si ca actul incalca dispozitiile legale, autorizatia de desfiintarea constructiilor nr. 90/04V/2891/08.?Documentele au fost emise in conditiile in care, din Ordinul nr. 2534/17.09.2007 al Ministrului Culturii si Cultelor, publicat in Monitorul Oficial nr. 671/01.10.2007, reiese faptul ca s-a declasat din categoria imobilelor istorice de clasa A un singur imobil – cladire (la singular) nu si anexele de pe Calea Victoriei”, arata DNA.?
—-
Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost audiat, marti, la sediul?Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), intr-un nou dosar cu contracte atribuite fraudulos clientilor grupului sau infractional. ?Cel mai probabil,?lui Chiliman ii vor fi aduse la cunostinta acuzatiile si va solicita termen pentru audiere, potrivit unor surse judiciare.
Edilul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, este cercetat pentru fapte de coruptie, alaturi de consiliera personala a acestuia, Ioana Costescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad, in dosarul privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care acestia ar fi primit „comisioane” de 10% din valoarea contractelor incheiate.
Vlad Moisescu si Ioana Costescu sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Andrei Chiliman si Ion Brad, de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.
Chiliman si ceilalti trei inculpati sunt cercetati in dosarul in care sunt acuzati, printre altii, Iulian Hertanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma, tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman.
Procurorii DNA sustin ca Vlad Moisescu ar …

spot_imgspot_img