Nou raport cu starea lui Constantinescu, semnat de un medic roman din SUA, prezentat de CJ Constanta

0

Publicat la: 06.07.2014 14:21 Ultima actualizare: 06.07.2014 14:22

Consiliul Judetean Constanta a prezentat, duminica, un nou raport medical privind starea de sanatate a sefului CJ, Nicusor Constantinescu, semnat de un medic generalist roman de la o clinica din New York, in care se arata ca transportarea pacientului in Romania ii poate pune viata in pericol.

Consiliul Judetean Constanta a transmis presei un nou raport medical privind starea de sanatate a lui Nicusor Constantinescu, semnat de doctorul Serban L.Cocioaba, medic generalist la Clinica Medical Metamorphosis din New York, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Din punctul meu de vedere, vazand dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia in Romania. Transportarea pacientului pe distante lungi poate pune in pericol viata pacientului si poate anula toate eforturile medicale facute pana acum pentru salvarea vietii acestuia”, se arata in documentul semnat de medicul Serban L.Cocioaba.

CJ Constanta mai precizeaza, in comunicatul de presa, ca toate documentele medicale privind starea de sanatate a lui Nicusor Constantinescu sunt autentificate prin Apostila Conventiei de la Haga, aceasta garantand recunoasterea lor oficiala prin lege.
“Documentele sunt autentificate prin Apostila Conventiei de la Haga din 1961, Romania fiind stat semnatar al acestei Conventii din 2001. Apostila garanteaza recunoasterea oficiala prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu Apostila Conventiei de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fara alte cerinte in oricare dintre celelalte tari semnatare. In cazul de fata, apostilarea este efectuata de Departamentul de Stat a Statelor Unite ale Americii, statul New York, si certificata prin declaratia lui Nicusor Constantinescu, in prezenta unui notar din statul New York. Documentele sunt scrisorile medicale ale medicului Mohamad E.Allaf, seful Clinicii de Chirurgie Robotica a Spitalului Universitar Johns Hopkins, Baltimore, statul Maryland, dar si un nou raport medical sustinut de medicul Serban L.Cocioaba, medic generalist al clinicii Medical Metamorphosis, New York, eliberat in 2 iulie, 2014. Este de precizat faptul ca fiecare document este apostilat si certificat prin declaratie in fata notarului, separat”, se arata in comunicatul CJ Constanta.
Conform sursei citate, aceste documente in original vor ajunge luni, in Romania.
“Trimitem aceste documente pentru o informare corecta a opiniei publice, cazul presedintelui Nicusor Constantinescu fiind indelug dezbatut in media in ultima luna. Mentionam ca atasamentele au fost trimise pe 3 iulie via e-mail si vor ajunge in Romania prin DHL cel mai probabil in dupa-amiaza zilei de luni, 7 iulie”, se mai precizeaza comunicatul Consilului Judetean Constanta.
In 1 iulie, CJ Constanta sustinea, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Nicusor Constantinescu arata ca acesta nu poate fi transportat in tara si ca neefectuarea terapiei ii poate pune viata in pericol, actele fiind autentificate prin semnatura, stampila si timbru sec de un notar din Baltimore.
“Documentele au sosit in original in Romania, prin intermediul DHL, si poarta semnaturi si stampile, in original, de la Spitalul Universitar John Hopkins si sunt autentificate, prin semnatura, stampila si timbru sec, de un notar din orasul Baltimore, acolo unde este situat Spitalul Universitar John Hopkins. Continutul scrisorilor medicale este fara echivoc si specifica clar ca Nicusor Constantinescu nu poate fi transportat avand in vedere starea sa medicala, precum si ca neefectuarea radio-terapiei cu echipamentele Clinicii de Oncologie a Spitalului Universitar Johns Hopkins, ii pune viata in pericol”, se arata in comunicatul CJ Constanta.
Consiliul Judetean a transmis si punctul de vedere al sefului clinicii de Chirurgie Robotica, din cadrul Spitalului Johns Hopkins, dr. Mohamad E. Allaf, care sustinea ca intreruperea tratamentului pentru Nicusor Constantinescu ar duce la anularea tuturor etapelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *