Noua batalie a PNL.

Initiativa legislativa prevede ca denumirea integrala cea prescurtata si semnul permanent trebuie sa se deosebeasca clar de cele ale asociatiilor si fundatiilor anterior inregistrate. De asemenea, este interzisa utilizarea acelorasi simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrica in care sunt incadrate.
Octavian Bot precizeaza intre motivele pentru care propune modificarea legislativa ca a”se elimina confuzia din randul electoratului, nepermitand unui partid politic preluarea capitalului de imagine al unei asociatii sau fundatii, constituite cu scopuri si obiective nepolitice”.
Initiativa urmeaza sa fie analizata in luna septembrie de Comisia Juridica a Senatului, dupa care va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor.
Daca propunerea deputatul PNL va deveni lege, unul dintre efecte va fi blocarea infintarii Partidului Miscarea Populara (PMP). De altfel, Bot recunoaste ca noul partid este una dintre tintele sale, calificand drept a”o smecherie ieftina” infiintarea fundatiei urmata de transformarea acesteia in partid.?
PMP a depus actele de inscriere la tribunal, dar, daca legea va fi adoptata,? nu va putea deveni partid tocmai pentru ca exista deja inregistrata Fundatia Miscarea Populara.?
Fundatia a fost infiintata de cativa consilieri ai presedintelui Traian Basescu si este condusa de Marian Preda, profesor de sociologie.? Ulterior, a fost demarata infiintarea Partidului Miscarea Populara, care reprezinta politic fundatia si care este condus de deputatul Eugen Tomac.
O alta posibila tinta ar fi Initiativa Miscarea Liberala, initiata de Andrei Chiliman si Vlad Moisescu, in cazul in care aceasta va incerca sa se transforme in partid.

Alianta DA, in vizor
?
Un alt articol din propunerea lui Octavian Bot se refera la statutul aliantelor politice. Potrivit acestuia, denumirea integrala, denumirea prescurtata si semnul permanent al aliantei trebuie sa se deosebeasca clar de cele ale partidelor anterior inregistrate, care nu fac parte din alianta. De asemenea, denumirea aliantei trebuie sa fie deosebita de cele ale asociatiilor si fundatiilor anterior inregistrate.
Pe baza acestui articol, se poate solicita radierea Aliantei DA, formata din PNTCD si Forta Civica din moment ce denumirea a fost inregistrata anterior. Alianta DA a existat intre 2003 si 2007 fiind formata de PNL si PD.
Legea ar afecta astfel, trei formatiuni care se bat pentru electoratul de dreapta incercand sa concureze cu PNL si PDL.

Care sunt sansele de a fi aprobat?
Octavian Bot, initiatorul legii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *