Noua conducere a Curtii de Conturi va fi votata astazi de Parlament

Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului si fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltarii in perioada in care institutia era condusa de Liviu Dragnea, a primit marti aviz pozitiv pentru functia de presedinte al Curtii de Conturi de la comisiile reunite de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat.
Busuioc a obtinut 18 voturi “pentru”, 10 “impotriva” si o singura abtinere.
Au mai primit aviz pozitiv Nicu Marcu, pentru functia de vicepresedinte si Aurel Dumitru, pentru consilier de conturi.
Pentru functia de presedinte al Autoritatii de Audit a fost avizat pozitiv Lucian Dan Vladescu, iar Florin Tunaru a primit aviz pozitiv pentru postul de vicepresedinte al Autoritatii de Audit.
O decizie privind aceste propuneri la conducerea Curtii de Conturi va fi luata in plenul reunit al Parlamentului, miercuri, la ora 13:00.
Busuioc, considerat unul dintre cei mai apropiati oameni ai liderului PSD, Liviu Dragnea, este in prezent secretar general al Guvernului. De asemenea, el a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltarii in perioada in care instututia era condusa de Liviu Dragnea.
In luna aprilie 2017, Mihai Busuioc a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de catre statul roman, prin Ministerul Energiei. In mai 2012, fostul premier Victor Ponta l-a demis pe Busuioc de la conducerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Potrivit declaratiei de avere completata in februarie 2017, Busuioc este membru in mai multe consilii de administratie: ANOFM, ANL, Romarm, UM Plopeni si CNI.
Opozitia a criticat dur noile propuneri facute pentru Curtea de Conturi, in special numirea lui Mihai Busuioc la sefia institutiei.
Vicepresedintele PNL Florin Citu l-a acuzat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ca politizeaza Curtea de Conturi ca “sa poata fura in liniste si sa nu raspunda penal”.
“Dragnea inscrie Curtea de Conturi in PSD. Dragnea nu se mai ascunde si nu mai are rabdare. PSD si Dragnea nici macar nu mai vor sa pastreze aparentele unei democratii in Romania. Astazi sunt audieri importante pentru PSD in Parlament. Curtea de Conturi se inscrie in PSD. In doar 10 luni PSD a inrolat CCR, ASF si acum CC. Urmeaza BNR (90% in barca PSD deja) si DNA. Ahh, uitasem, si Consiliul Concurentei a depus armele de buna voie si deja se face util carmaciului.
PSD are doua obiective:1. Sa poata fura in liniste si sa nu raspunda penal. Aici Curtea de Conturi si CCR au cel mai mare rol. 2. Sa striveasca orice urma de opozitie politica, a societatii civile si a sectorului privat. Aici ASF, BNR, si Consiliul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *