Noua lovitura pentru Boeing: Operatorul aerian japonez ANA a descoperit o alta defectiune …

?Aeronava Boeing 787 Dreamliner a suferit o noua lovitura dupa ce compania aeriana japoneza ANA Holdings, cel mai mare operator de astfel de aparate, a identificat o defectiune la cablurile electrice de la trei avioane, relateaza Bloomberg, conform Mediafax.
Defectiunea a fost descoperita la sistemul anti-incendiu al unui 787 care urma sa decoleze miercuri de pe aeroportul Haneda din Tokyo. In cazul unui incendiu la unul din cele doua motoare ale avionului, defectiunea ar fi dus la declansarea unui alt extinctor decat cel care ar fi trebuit, a declarat Megumi Tezuka, purtator de cuvant al companiei ANA.
Avioanele 787 Dreamliner erau deja in centrul atentiei in urma unui incendiu produs luna trecuta la Londra, primele constatari fiind ca ar fi izbucnit la firele unei lumini de urgenta.
Aeronavele 787 aflate in flotele ANA si Japan Airlines au revenit in circulatie la 1 iunie, dupa ce au fost consemnate la sol mai multe luni din cauza unor incendii provocate de bateriile litiu-ion.
“Vom analiza cu atentie aceasta problema si vom lua masurile necesare. Siguranta celor care calatoresc cu Boeing este o prioritate”, a declarat Rob Henderson, purtator de cuvant al Boeing la Tokyo.
Componentele defecte au fost inlocuite la doua din avioanele la care ANA a descoperit defectele. A treia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *