NOUL CONSILIU DE ADMINISTRATIE AL TVR a fost votat de Parlament. Claudiu Saftoiu nu a a fost numit presedinte al CA din lipsa de cvorum

de Cristian ANDREI, Sorina Ionasc Postat la: 26.06.2012 17:24 Ultima actualizare: 26.06.2012 18:53

MEDIAFAX FOTO/ Mihai DASCALESCU
Parlamentul a validat astazi noul Consiliu de Administratie al TVR cu voturi 238 “pentru” si un vot “impotriva” la finalul unei sedinte plina de acuze intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei. Claudiu Saftoiu a fost propus pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie, dar nu s-a intrunit numarul de voturi necesar pentru a se aproba aceasta nominalizare.
Liderul de grup al PDL, Mircea Toader, a spus de la tribuna ca democrat-liberalilor le reveneau, conform legii trei locuri in Consiliul de Administratie de la TVR, dar nu au primit niciunul. “Este o incalcare flagranta a legii”, a adaugat Toader.
In replica, liderul de grup de la PSD, Valeriu Zgonea le-a reamintit celor de la PDL cum votau, cand erau la putere, membrii in Consiliile de Administratie de la diferite institutii subordonate Parlamentului.
Toader a sustinut ca PDL a actionat asa cand era la putere, doar pentru a echilibra raportul in Consiliile de Administratie.
“Este incorect sa nu fie reprezentata o compozitie reala a Parlamentului. Fata de oricare situatie legea ne obliga sa respectam algoritmul cand se stabileste votul, restul sunt simple vorbe”, a spus Toader.
Senatorul Radu F. Alexandru s-a dus dupa premierul Ponta care iesea din sala pentru a-i aduce aminte ce a spus la votul de investitura.
“M-am dus dupa premier sa mai ramana doua minute in sala pentru ca intentionam sa evoc o declaratie a domniei sale, vorbea de pagina pe care actuala guvernare o va intoarce, vorbea despre respectul fata de lege, respectul fata de Parlament, ne dadea o suma de asigurari pe care le-am inregistrat cu speranta. Astazi in Parlamentul Romaniei s-a consumat o premiera nefericita, este pentru prima data cand comisiile reunite de cultura, arta mass-media se pun in situatia de a incalca flagrant legea. Este textul sfant al legii nu exista intelegere, s-a incalcat legea printr-o minuta. Suntem in fata unei grave incalcari a legii, iar votul este lovit de nulitate”, a fost punctul de vedere al senatorului PDL.
Zgonea nu s-a lasat impresionat si i-a cerut lui Radu F. Alexandru sa-si aduca aminte cum au fost pusi membri la Curtea Constitutionala si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
“Numai cand ne imbogatim noi, ne imbuibam noi PDL este legal. Televiziunea asta ne-a saracit pe toti”, a fost mesajul lui Zgonea pentru PDL.
“Va spun onest, am gresit, pentru asta am platit, dar nu trebuie sa persistam in greseala”, a recunoscut Raluca Turca culpa PDL. “Va rog sa nu repetati aceleasi greseli si sa nu faceti unele mai mari, nu va lasati orbiti de rezultatele de la alegerile locale. Respectati legea, respectati Parlamentul, respectati TVR. Este un atac la democratie ceea ce faceti”, a adaugat Raluca Turcan.
Pentru ca parlamentarii USL nu au acceptat ca PDL sa desemneze …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *