NOUL Volkswagen Golf GTI VII. Primele imagini si informatii cu HOT-hatch-ul german!.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Volkswagen prezinta primele imagini si informatii oficiale cu noua generatie a celui mai puternic Golf de serie, Volkswagen Golf GTI, chiar inaintea lansarii oficiale de la Salonul Auto de la Geneva.?
Volkswagen anunta inca de anul trecut printr-un concept, atat in trei, cat si in cinci usi, versiunea sport a lui Golf, generatiei a saptea. Insa acum putem vedea cum va arata modelul de serie, care va fi disponibil pe piata din Germania imediat dupa lansarea de la Geneva. In restul Europei el va putea fi comandat incepand cu luna mai.
Hot-hatchback-ul german vine cu o premiera pentru noua sa generatie, doua versiuni de motorizare. Golf VII GTI va fi va fi propulsat de un motor TSI de 2 litri, pe benzina, de 220 CP. Versiunea Performance, insa, va avea un motor de 230 CP, dar si un diferential blocabil pe puntea din fata (ceea ce inseamna ca rotile din fata se vor putea invarti cu aceeasi viteza indiferent de aderenta, util in cazul in care una din roti ramane impotmolita in noroi, zapada etc.). Cuplul maxim pentru ambele motorizari este de 350 Nm.
Performantele intre cele doua versiuni ale noului GTI nu sunt foarte diferite. Acceleratia pana la 100 km/h este atinsa in 6,5, respectiv 6,4 secunde in cazul lui GTI Performance. Viteza maxima este de 246 km/h pentru motorul de 220 CP si 250 km/h pentru versiunea mai puternica. Mai trebuie mentionat faptul ca la nivelul transmisiei sunt disponibile o cutie de viteza manuala in sase trepte si una automata cu sase trepte si dublu ambreiaj DSG.
Consumul?este de 6 litri/100 km in cazul transmisiei manuale, respectiv 6,4 litri pentru transmisia automata. Compacta sportiva respecta viitoarele standarde de poluare EU-6, nivelul emisiilor de carbon fiind de 139-150 g/km in functie de tipul de transmisie. GTI beneficiaza si de sistemul START/STOP.
La nivel vizul?noul hot-hatch imprumuta elementele specifice ale pachetului stilistic GTI, care ii confera compactei o doza de agresivitate. In plus …

spot_imgspot_img