Noutate pe piata RCA: Dauna se constata unde vrea pagubitul, masina poate fi reparata in orice service

Firmele de asigurare sunt obligate sa efectueze constatarea daunelor, in cazul unui accident, acolo unde doreste pagubitul, nu doar la centrele de constatare a daunelor, iar masina poate fi reparata in orice service doreste pagubitul, a declarat Cristian Muntean, presedintele Asociatiei Service-urilor (ASSAI), pentru Economica.net. Decizia a fost luata de Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF).

“Incepand de astazi, asiguratorii RCA sunt obligati sa efectueze constatarea daunelor in locul indicat de catre pagubit si nu doar in centrele lor de constatare a daunelor”,?a scris Cristian Muntean pe pagina sa de Facebook.
“Practic, daca ai avut masina avariata in baza unui tichet RCA, mergi cu masina direct in service-ul auto unde intentionezi sa o repari, iar asiguratorul este obligat sa vina in service-ul auto (ales de catre tine, indiferent daca acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurari) si sa iti efectueze constatarea daunelor. Este o premiera in Romania!
Dispare in sfarsit, conceptul de punct de constatare a daunelor. Felicitari departmentului de protectie a consumatorului din ASF!”, a mai adaugat Cristian Muntean.
El a spus, pentru?ECONOMICA.NET, ca ASF a decis aceasta modificare in urma solicitarilor facute de service-uri cu un an in urma. In plus, Muntean mai spune si ca asiguratorul este obligat sa plateasca reparatia in orice service vrea pagubitul. “Reparatia se poate face in orice service doreste clientul pagubit, fara ca acel serivce sa fie obligat sa aiba contract cu asiguratorul”, a spus Muntean, pentru?ECONOMICA.NET.
Si ASF confirma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *