Noutatile pe care le aduce Electric Castle

Organizatorii Electric Castle au mutat perioada de desfasurare a festivalului din satul transilvanean Bontida, situat la 25 de kilometri departare de Cluj-Napoca, din iunie in iulie, ca sa scape de ploaie. Insa ei ar putea candida cu succes maxim pentru niste posturi de paparude: la Electric Castle va ploua si anul acesta. Insa, dupa cum spun satenii din Bontida, nu-i niciun bai. Participantii la festival vor avea pretextul sa bea mai multa tarie, ca sa se incalzeasca.
Workshop-uri si piese de teatru
Dincolo de glume, cea de-a cincea editie a festivalului clujean va debuta in forta si promite sa fie una a recordurilor, dupa cum spune unul dintre organizatori. “Ne propunem sa fie cea mai spectaculoasa editie de pana acum. Vom avea o productie mult mai impresionanta decat cea din anii trecuti. Fiecare scena este special facuta pentru festival. Vom avea noua scene si peste 250 de artisti. Noutatea acestei editii este ca am dezvoltat partea de arts and performances, pentru a arata ca nu este vorba doar despre muzica, ca este un festival complex care inglobeaza mai multe activitati: workshop-uri, piese de teatru, proiectii tag, vor fi TedEx Talks, stand-up comedy, vom avea un fashion corner, un campionat de volei de plaja, un proiect eco si multe, multe alte lucruri care vor fi descoperite aici, la fata locului”, a declarat Andi Vanca. Pe langa muzica electronica, vor fi concerte de rock, hip hop, kazz, iar Opera Maghiara din Cluj va avea, la randul sau, un concert de o ora la Electric Castle. Printre artistii de top care vor face spectacol la Bontida se numara deadmau5, Franz Ferdinand, Zedd sau alt-J, dar si Fanfara Ciocarlia sau trupa de punk Slaves.
Pentru ca meteorologii au anuntat ploaie in Bontida, organizatorii au luat masuri speciale pentru ca spectatorii sa se poata distra in ciuda vremii britanice. “Suntem mult mai bine pregatiti decat anii trecuti. Avem cinci scene acoperite dintre cele noua, care pot adaposti peste 20.000 de oameni. Avem podele mobile, alei din pietris, vom distribui pelerine la intrarea??”, a mai declarat Andi Vanca.
De asemenea, participantii la Electric Castle sunt invitati sa parieze daca va ploua sau nu la Bontida. Astfel, ei pot sa doneze pentru o cauza sociala, pentru care una dintre companiiile de asigurari care sponsorizeaza festivalul va dona, de asemenea, 30.000 de euro. “Cauza sociala este reprezentata de 25 de familii din intreaga tara care nu sunt conectate la curent electric. Cu banii stransi le vom cumpara panouri solare si fotovoltaice”, potrivit organizatorului.
Doi la pedale, de la -Electric …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *