Nu tine niciodata in frigider aceste alimente

Sigur nu doar o data dupa ce ai desfacut un aliment si nu l-ai consumat pe tot te-ai grabit sa il acoperi si sa il depozitezi la frigider pentru a se pastra pentru mai tarziu. Ei bine, acest obicei nu este in toate cazurile unul sanatos.
Ideal pentru starea ta de bine ar fi sa folosesti frigiderul doar ca masura temporara pentru a avea grija ca alimentele pe care urmeaza sa le consumi sa nu se altereze. Daca obisnuiesti sa cumperi banane verzi pe care sa le tii mult timp in frigider crezand ca in felul acesta nu se vor coace asa rapid ca atunci cand le tii afara intr-un cos alaturi de alte fructe, sa stii ca acestea la temperaturi scazute putrezesc.
Usturoiul mucegaieste
Daca vrei sa pastrezi usturoiul la frigider vei observa ca temperatura scazuta va contribui la inmugurirea acestuia iar textura se va transforma intr-una cauciucata nemaiputand fi folosit in scop culinar.
Din aceaiasi categorie ca si bananele face parte si ceapa. Ambele produse pastrate la frigider vor putrezi si se vor altera inainte sa apuci sa le folosesti.
Intr-adevar ca temperaturile scazute incetinesc procesul de maturare, dar tine cont si de faptul ca atat umezeala cat si frigul vor facilita procesul de putrefactie.
Alimente care isi pierd gustul
De fiecare data cand mergi la cumparaturi in aceasta perioada nu ai cum sa nu te intorci acasa cu un pepene, fie el galben sau verde, iar o felie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *