Nyrstar, principalul jucator de pe piata mondiala a zincului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Grupul Nyrstar, rezultat al negocierilor dintre societatea Umicore din Belgia si compania miniera australiana Zinifex, si-a facut, luni, oficial aparitia. Nyrstar a anuntat ca, de la 31 august, este proprietarul activitatilor metalurgice ale Umicore si Zinifex, devenind cel mai important produca tor mondial de zinc.

Societate de drept belgian, cu sediul central la Londra, Nyrstar este cel de-al treilea producator de plumb si primul producator de zinc la nivel international, cu o productie de peste un milion de tone anual, ceea ce reprezinta 10,1% din piata mondiala.

Administratorul delegat al noului grup, Paul Fowler, fost manager al Zinifex, a salutat aparitia Nyrstar intr-un context industrial si economic deosebit de favorabil. „Nyrstar este o noua societate, in locul potrivit si la momentul potrivit”, a afirmat el, subliniind ca la nivel international consumul de zinc inregistreaza o crestere anuala de 4%, in timp ce in China, aceasta valoare se ridica la peste 10%. Patronul de la Nyrstar a mentionat ca doreste sa joace un rol important in viitoarele miscari ce vor marca sectorul zincului la scara mondiala.

Cu un efectiv de 4.000 de persoane, Nyrstar desfasoara actiuni pe patru continente si detine entitat i operationale in Franta, Statele Unite, Australia si China, precum si o participatie in Thailanda.

In evetualitatea unei scindari, capitalul Nyrstar, detinut in prezent in cote egale de Umicore si Zinifex, va fi divizat in proportie de 3:2 intre societatea australiana si cea belgiana.

spot_imgspot_img