O asociatie medicala solicita INTERZICEREA unuia dintre cele mai populare sporturi din lume

Publicat la: 15.09.2015 11:31 Ultima actualizare: 15.09.2015 11:32

Asociatia medicala din Australia (AMA) a solicitat interzicerea boxului dupa ce un pugilist local a incetat din viata marti la spital, la patru zile dupa ce a fost facut KO intr-un meci avand drept miza un titlu regional, informeaza Reuters.

David Browne Jr a fost trimis la podea in urma unui pumn expediat de filipinezul Carlo Magali, in cursul unei lupte contand pentru categoria super-pana, disputata vineri la Sydney.
Boxerul australian, in varsta de 28 ani, tatal a doi copii, si-a recapatat initial cunostinta, insa apoi i s-a facut din nou rau, fiind transportat la spital in stare critica. Browne a fost mentinut in coma pana cand familia sa a decis oprirea aparatelor care il mentineau in viata, conform presei de la antipozi.

El este al doilea boxer din Australia care isi pierde viata in ultimele sase luni, dupa Braydon Smith, un student la drept in varsta de 23 ani, decedat in luna martie, la Queensland, din cauza leziunilor suferite in cursul unui meci pentru titlul continental la categoria pana, pierdut in fata filipinezului John Moralde.
Vicepresedintele Asociatiei medicale australiene, Stephen Parnis, a declarat ca oamenii ar trebui “sa se gandeasca de doua ori” inainte de a lua parte la acest …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *