O fosta garda nazista, de 94 de ani, judecata in Germania pentru complicitate la crimele comise de regimul lui Hitler

Justitia germana a dat startul unei “curse contra cronometru” pentru identificarea si condamnarea la inchisoare a fostilor nazisti ramasi in viata si care se fac vinovati de comiterea celor mai atroce crime de razboi din Germania nazista.
Intre cei vizati se numara nu numai “executantii”, ci si simpli functionari ai regimului nazist care au raspuns si au executat ordinele Fuhrer-ului, potrivit AFP.
Acuzatul despre care presa face dezvaluiri acum si care nu a fost identificat public are 94 de ani si a servit fostului regim nazist in perioada 1942-1943, in lagarul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau. In aceasta perioada, el a fost martorul aducerii a cel putin 15 trenuri cu deportati? in acest lagar de exterminare, unde cel putin 13.335 de victime au fost executate in camerele de gazare, potrivit Parchetului din Stuttgart.
Citeste si A murit Oskar Groning, fost gardian la Auschwitz. Cel supranumit “Contabilul” a incetat din viata fara sa faca inchisoare
Barbatul care este pus acum sub acuzare avea numai 19 ani si era inca minor cand s-au petrecut faptele. Cu toate acestea, autoritatile germane il vor judeca intr-un tribunal rezervat minorilor, chiar daca varsta lui actuala este de 94 de ani, potrivit AFP.
In timpul regimului nazist, aproximativ 1,1 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *