O grupare anarhista a revendicat actiunea cu coletul capcana din Germania

Politia greaca examineaza autenticitatea acestei revendicari, postata online pe site-ul Indymedia, dar considera a priori “foarte probabila” implicarea acestei grupari, a declarat o sursa a politiei.
Un pachet continand “un melanj exploziv”, frecvent utilizat in pirotehnie si care ar fi putut cauza rani “”considerabile””, a fost descoperit miercuri la Ministerul de Finante german, situat in centrul Berlinului, potrivit politiei.
Gruparea a afirmat ca a trimis coletul capcana la Ministerul de Finante german in cadrul planului “”Nemesis”” (Justitie, in limba greaca), ce vizeaza “sistemul de putere”.
Potrivit media germane, pachetul era adresat cu precadere ministrului de finante german, Wolfgang Schaeuble, considerat in Grecia drept unul dintre principalii responsabili ai politicilor de austeritate aplicate din 2010 Greciei supraindatorate, care au determinat intrarea tarii in recesiune.
Conspiratia, rezultata din “terorismul anarhist” potrivit politiei elene, a revendicat in 2010 o serie de trimiteri de colete capcana, indeosebi la Cancelaria germana, care a pus Europa in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *