O noua BACTERIE omoara inca o persoana in Scotia.

Un al doilea barbat a murit de boala legionarului, la Edinburgh, unde autoritatile sanitare continua, astazi, sa caute sursa acestei boli, cu care au fost diagnosticate in total 41 de persoane, de la sfarsitul lui mai si pana in prezent, relateaza AFP, potrivit Mediafax.?
Victima, cu o stare de sanatate fragila, a murit joi seara la spital, la Edinburgh, dupa aproximativ zece zile de la decesul unui barbat in varsta de 56 de ani, de aceeasi boala, a anuntat NHS Lothian, sistemul public de sanatate scotian, intr-un comunicat.
In total, 41 de cazuri de infectie cu bacteria Legionella – inclusiv doua cazuri mortale – si 48 de cazuri suspecte au fost inregistrate de catre autoritatile sanitare scotiene, care cred ca perioada de varf a maladiei a trecut, depunand in continuare eforturi pentru a-i localiza originea in orasul Edinburgh.
Zece persoane se aflau vineri, in continuare, sub ingrijiri intensive la spital, potrivit NHS.
“In pofida acestui eveniment tragic, continuam sa credem ca numarul de cazuri a atins maximul”, a anuntat Nicola Sturgeon, ministrul scotian al Sanatatii, dand asigurari ca “situatia este monitorizata indeaproape”.
Turnurile de racire ale mai multor intreprinderi din sud-vestul orasului Edinburgh se afla in colimatorul autoritatilor. O societate farmaceutica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *