O noua majorare a pretului gazelor pentru clientii casnici, de la 1 aprilie

“Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, in sedinta de joi, 29 martie 2018, preturile pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la clientii casnici. In conformitate cu metodologiile de tarifare, preturile pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale inregistreaza urmatoarea evolutie: pentru 34 din cei 36 de operatori economici detinatori de licenta de furnizare a gazelor naturale care au si clienti reglementati, preturile aplicate clientilor casnici reglementati raman aceleasi. Pentru operatorul economic Engie Romania SA se va inregistra o crestere de pret pentru furnizarea reglementata aplicata clientilor casnici, crestere datorata, in principal, corectiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, cand pretul practicat a fost mai mic decat costurile aferente furnizarii, ceea ce inseamna o crestere de 1,2 bani/ kWh, de la 11,8 la 13 bani /kWh”, se arata intr-un comunicat al ANRE.
In cazul operatorului economic E.ON Gaz Furnizare Romania SA, preturile pentru furnizarea reglementata aplicata clientilor casnici nu se modifica.
ANRE reaminteste ca a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor sa isi aleaga furnizorul de gaze naturale. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implica modificari de ordin tehnic si orice client final casnic de gaze naturale poate sa treaca de la furnizarea in regim reglementat, la furnizarea in regim concurential.
“Pentru a veni in sprijinul clientilor finali casnici de gaze naturale, ANRE a pus la dispozitie, la pagina proprie de internet, o aplicatie web de comparare a preturilor in domeniul gazelor naturale denumita “Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, instrument independent si necomercial al carui scop este sa permita compararea preturilor de furnizare si a conditiilor oferite de furnizorii de gaze naturale, inainte de a alege un anume furnizor sau o anume oferta-tip”, se mai spune in comunicat.
Citeste si INS: Importurile de gaze au scazut cu 28,7% in ianuarie 2018. Productia s-a diminuat cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *