O retea de socializare pentru politisti va fi lansata in SUA.

O retea de socializare dedicata politistilor, intitulata BlueLine, care isi propune sa ii ajute pe oamenii legii sa isi impartaseasca experientele si strategiile, va fi lansata in luna octombrie in SUA, informeaza foxnews.com, potrivit Mediafax.
Creata de Bill Bratton, fost comisar la politia din New York si fost sef al politiei din Los Angeles, noua retea de socializare va fi un site pe care politistii isi pot impartasi experientele si pot sa dezvaluiasca informatii prin intermediul clipurilor video, al mesajelor instant si al videoconferintelor.
Lansarea retelei de socializare este prevazuta pentru conferinta anuala a International Association of Police Chiefs, care se va desfasura in luna octombrie, in Philadelphia, dupa cum a declarat Bill Bratton.
Cunoscut drept un expert international in reducerea actiunilor criminale, in combaterea violentei si in imbunatatirea relatiilor dintre politie si comunitate, Bratton a spus ca, in special dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie, s-a incetatenit ideea ca autoritatile federale, agentiile statului si cele locale lucreaza impreuna.
Acest lucru insa nu este in totalitate adevarat, a spus Bratton, precizand ca spera ca reteaua de socializare BlueLine va fi un alt instrument care va contribui la imbunatatirea relatiilor intre oamenii legii.
El a precizat ca toti cei care vor putea sa utilizeze noua retea de socializare trebuie sa fie membri acreditati de autoritatile competente in domeniu. Acestia vor avea posibilitatea sa creeze baze de date, sa aiba intalniri si sa caute alti membri, dupa mai multe criterii (nume, teme si subiecte de interes).
“Exista un mare spatiu gol la acest nivel care trebuie umplut”, a spus Bratton. “Intentia noastra este ca politistii din diferite zone sa poata interactiona rapid unii cu altii cu privire la o serie de subiecte, precum bandele si combaterea terorismului, dar si sa poata sa isi impartaseasca experientele si strategiile”, a mai spus acesta.
Bratton este renumit pentru crearea Compstat, un sistem inovativ de cartografiere a zonelor cu o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *