O stire falsa despre Twitter a provocat haos pe bursa. Autorul s-a imbogatit?

Raport fals despre Twitter

O stire falsa despre posibila vanzare a companiei?Twitter pentru suma de 31 miliarde dolari a provocat valuri pe bursa americana. Actiunile Twitter au crescut puternic, dupa care au revenit aproape de pretul normal, cand s-a dovedit a fost doar o dezinformare. ?

Un articol fals publicat pe un site-fantoma care parea sa fie?pagina web a agentiei de stiri financiare Bloomberg?a avut un impact imediat asupra pretului la bursa al actiunilor Twitter.?
Valoarea actiunilor Twitter a crescut pentru scurt timp cu 8,1%, dupa ce in raportul fals se vorbea de o preluare in valoare de mai multe zeci de miliarde de dolari, potrivit Reuters.
Articolul, aparut marti pe un site cu numele bloomberg.market, nu bloomberg.com cum este adresa oficiala a Bloomberg, sustinea ca Twitter discuta cu bancheri, dupa ce a primit o oferta de preluare, in valoare de 31 miliarde dolari.
Site-ul pe care a aparut raportul fals a fost inregistrat vineri, in Panama, dar datele proprietarului acestuia nu sunt inregistrate. ?Nu se stie astfel cine a avut interes sa miste bursa si daca a profitat de pe urma acestei speculatii, cumparand si apoi vanzand actiuni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *