O tanara din Republica Moldova ar fi fost luata ostatica in Siria.

O tanara din Republica Moldova, Corina Colta, in varsta de 32 de ani, ar fi fost luata ostatica in Siria, impreuna cu o tanara din Belarus, potrivit unei inregistrari video postate pe YouTube si preluate de Radio Svaboda, relateaza Mediafax.
Inregistrarea video a fost postata pe YouTube pe data de 9 august, conform PROTV Chisinau. Potrivit postului Radio Svaboda, care a difuzat stirea, o tanara din Belarus, Svetlana Markianovici, ar fi fost rapita de catre rebeli sirieni, impreuna cu o tanara din Republica Moldova, Corina Colta.
In inregistrarea video, cele doua femei apar alaturi de patru rebeli inarmati si cu fetele acoperite. Citind de pe foaie, ele spun ca au fost trimise in Siria de catre un lider al miscarii Hezbollah, cu legitimatii false de jurnaliste. Misiunea lor era de a colecta informatii despre armata siriana.
Potrivit retelei de socializare Odnoklassniki, tanara moldoveanca are 32 de ani si este originara din Tiraspol.
Jurnalisti de la Radio Svaboda au reusit sa-l contacteze pe Leonid Bidco, fratele Corinei Colta, care a confirmat faptul ca tanara a plecat din Republica Moldova pe 25 iulie pentru a-si gasi un loc de munca in strainatate. In plus, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *