O tanara radicalizata este cautata de politie, in legatura cu ancheta privind masina cu butelii de gaz parcata langa Catedrala Notre-Dame

O tanara radicalizata este cautata de autoritatile franceze, iar alte doua persoane au fost arestate,?in legatura cu ancheta privind masina incarcata cu butelii de gaz, descoperita de politistii parizieni in apropierea Catedralei Notre-Dame din Paris, informeaza The Guardian, citat de News.ro.
Tanara cautata are 19 ani si este fiica proprietarului masinii in care au fost descoperite buteliile.?Autoritatile sustin ca tanara este radicalizata si are intentia de a se alatura jihadistilor Statului Islamic din Siria.
Initial, tatal fetei a fost retinut de politie, dupa ce autoritatile au sustinut ca s-ar afla pe lista serviciilor secrete, sub suspiciunea de radicalizare. El a fost, ulterior, eliberat, intrucat duminica a mers la politie, unde a raportat disparitia fiicei sale, cat si a masinii familiei.
Printre cele doua persoane arestate se numara o femeie de 29 de ani, precum si un barbat de 34 de ani, care erau deja in vizorul serviciilor de informatii franceze pentru ca au sustinut idei teroriste.
Autovehiculul Peugeot 607 era parcat in apropierea Catedralei Notre-Dame si?nu avea placute de inmatriculare. In portbagajul masinii, politistii au descoperit?mai multe butelii de gaz pline?si una goala pe scaunul din fata.
O sursa apropiata anchetei a precizat ca masina era goala, “ca si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *