Obama va crea cea mai mare zona marina protejata din lume, in largul insulei Hawaii

Barack Obama, presedintele Stetelor Unite ale Americii, va crea cea mai mare zona marina protejata din lume pe coasta arhipelagului insulelor Hawaii, informeaza site-ul publicatiei The Guardian, preluat de Mediafax.
Potrivit declaratiei presedintelui american, actuala administratie de la Washington D.C. va mari de patru ori zona desemnata Rezervatiei nationale marine Papahānaumokuākea din Hawaii.
Zona marina protejata va avea 1,5 milioane km patrati, aproape de doua ori mai mult decat marimea statului american Texas.
Obama va sosi saptamana viitoare in Hawaii pentru a marca aceasta actiune si a mentiona necesitatea protejarii terenurilor si apelor teritoriale de stat de schimbarea climei.
Aceasta decizie interzice pescuitul comercial si orice proiect nou de minerit. Pescuitul recreational va fi permis, precum si cercetarile stiintifice, dar si folosirea pestilor si a altor resurse utilizate in practici culturale locale hawaiiene.
Grupurile de pescuit si-au declarat ingrijorarea in fata afectarii industriei pescuitului. Sean Martin, presedintele Asociatiei Pescuitului cu Paragate din Hawaii, a afirmat ca este dezamagit de decizia guvernatorului Hawaiiului, David Ige, de a sustine aceasta actiune, condamnand ca aceasta se bazeaza pe motive politice, nu stiintifice.
Ambarcatiunile cu unelte de pescuit paragate aprovizioneaza o mare cantitate de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *