Octavia III. Ce aduce ultimul model lansat de Skoda.

Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde in segmentul compact. Cea de-a treia generatie Octavia confirma, mai mult ca oricand, pozitia unica a acestui automobil in segmentul din care face parte, impresionand printr-o oferta neegalata de spatiu, design nou, nivel inalt de functionalitate, siguranta si sisteme inovatoare de confort, consum redus de carburant, o gama bogata de solutii “Simply Clever” si un raport pret/calitate tipic unui automobil ŠKODA.
“SKODA Octavia este sufletul marcii ŠKODA”, declara Winfried Vahland, CEO ŠKODA. “Modelul incorporeaza cele mai bune caracteristici ale marcii ŠKODA: mult spatiu, calitate, precizia executiei, elemente moderne, tehnologie matura, design atemporal, functionalitate ridicata si cel mai bun raport pret/calitate. Asteptarile clientilor nostri au crescut. Tinta noastra a fost sa facem ca aceasta masina sa fie si mai buna la a treia generatie, iar acest deziderat se reflecta in valorile noii Octavia – este o clasa in sine.”
ŠKODA Octavia a incercat mereu sa ofere acel ceva in plus. Iar acest lucru este valabil de la oferta generoasa de spatiu, pana la fuziunea dintre forma eleganta de limuzina cu avantajele practice ale unui automobil cu un hayon mare, combinatie unica in acest segment. Noua generatie confirma aceasta unicitate. “Noua Octavia demonstreaza faptul ca am continuat in mod hotarat sa parcurgem traseul tipic pentru un automobil ŠKODA. Este un automobil cu proprietati caracteristice clasei medii, dar cu un pret de automobil compact. Este masina ideala pentru clientii exigenti si siguri pe sine, care se asteapta sa descopere un automobil Octavia modern cu toate atuurile sale. Este ceea ce avem noi mai de pret”, declara Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare tehnica.
O oferta incomparabila de spatiu, functionalitate optima
Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde in clasa sa in ceea ce priveste oferta de spatiu. “Noua Octavia ofera un nivel de spatiu regasit doar la clasele superioare”, declara Welsch. Nicio alta masina din segmentul compact nu ofera o lungime mai mare a interiorului (1.782 mm) sau mai mult spatiu pentru genunchi (73 mm), respectiv mai mult spatiu pentru cap pe locurile din spate (980 mm). De asemenea, la 590 de litri, volumul portbagajului este cel mai bun din clasa. Si alte dimensiuni interioare au crescut semnificativ in comparatie cu cea de-a doua generatie Octavia: spatiul pentru cap, pe locurile din fata: + 8 mm, latimea la nivelul coatelor, in partea din fata: + 39 mm, latimea la nivelul coatelor, in partea din spate: + 26 mm.
Un plus de eficienta: emisii de CO2 de la 89 g/km
Gratie dezvoltarii unor noi motoare pe benzina si diesel, a unui coeficient aerodinamic scazut si greutatii reduse a autovehiculului, inginerii au obtinut imbunatatiri semnificative ale cifrelor de consum si emisii ale modelului ŠKODA Octavia, care scad cu pana la 23% fata de modelul anterior.
Versiunea GreenLine a noii ŠKODA Octavia (1.6 TDI/81 kW) are emisii de CO2 de numai 89 g/km si consuma doar 3,4 litri de motorina pentru 100 de km parcursi. In total, sunt oferite patru propulsoare pe benzina, toate dispunand de tehnologie TSI de ultima ora si patru TDI-uri moderne, cu common-rail. O versiune de propulsor alimentat cu gaze naturale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *