Octavian Bellu isi va depune candidatura la presedintia COSR

de Adrian Petculescu – Mediafax, Marius Tone – Mediafax Publicat la: 28.04.2014 14:40 Ultima actualizare: 28.04.2014 14:41

Antrenorul lotului national de gimnastica, Octavian Bellu, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ca isi va depune candidatura la presedintia Comitetului Sportiv si Olimpic Roman, fiind a doua persoana care se incrise in lupta pentru conducerea forului olimpic dupa seful FR de Rugby, Alin Petrache.

“Confirm faptul ca imi voi depunde candidatura la presedintia COSR, dar deocamdata nu am facut-o oficial. Voi depune dosarul pana la 29 aprilie”, a spus Bellu pentru MEDIAFAX. El nu a dorit sa faca alte declaratii, precizand ca isi va motiva decizia dupa inregistrarea dosarului de candidatura.
Octavian Bellu a mai intentionat sa isi depuna candidatura la cea mai inalta functie in cadrul COSR la algerile din 2008, dar a renuntat in cele din urma deoarece a considerat ca forul olimpic are nevoie de continuitate pentru a reusi finalizarea proiectelor incepute de Octavian Morariu in mandatul precedent.

Bellu a fost antrenor coordonator al echipei feminine de gimnastica a Romaniei din 1990 si pana in 2005. El a intrat in Cartea Recordurilor cu titlul de “cel mai de succes antrenor din lume”, avand in palmares 17 medalii olimpice de aur si peste 280 de medalii la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene si la Jocurile Olimpice.
In perioada 2005-2006, Bellu a fost consilier de stat la Administratia Prezidentiala, dupa care, intre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *