Oficial de la Casa Alba: potentialul unui razboi cu Coreea de Nord creste cu fiecare zi

Consilierul pentru securitate nationala al Casei Albe, HR McMaster, a declarat sambata ca potentialul unui razboi cu Coreea de Nord creste cu fiecare zi. In opinia sa, Coreea de Nord reprezinta “cea mai mare amenintare imediata la adresa Statelor Unite”.
“Creste in fiecare zi, ceea ce inseamna ca suntem intr-o cursa pentru a putea rezolva aceasta problema”, a declarat McMaster, intrebat daca lansarea de catre Coreea de Nord a unei rachete balistice a crescut posibilitatea unui razboi.
Presedintele Donald Trump ramane decis in ceea ce priveste denuclearizarea completa a Peninsulei Coreene, a spus el, adaugand ca exista si modalitati “nonmilitare” de rezolvare a acestei probleme, cum ar fi aceea de a cere Chinei sa impuna sanctiuni si mai mari regimului de la Phenian. “Exista modalitati de a rezolva aceasta problema fara a se ajunge la conflictul armat, dar este o cursa, pentru ca se apropie tot mai mult si nu a mai ramas prea mult timp”, a afirmat McMaster, referindu-se apoi la liderul nord-coreean Kim Jong Un. Cu fiecare lansare de racheta sau test nuclear, el a crescut capacitatile tarii sale, a spus oficialul.
“Cerem Chinei nu sa ne faca noua sau oricui altcuiva un favor. Cerem Chinei sa actioneze in interesul propriu si credem ca este in interesul ei imediat sa faca mai mult”, a spus McMaster, apreciind ca Beijingul trebuie sa ia masuri unilaterale de taiere a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *