Olanda cumpara 37 de avioane F-35, cu 4,5 miliarde de euro

Jeanine Hennis-Plasschaert a anuntat aceasta achizitie, dezbatuta de mult timp, intr-o scrisoare adresata membrilor Legislativului in care este prezentat bugetul pentru 2014, intr-o sesiune dupa revenirea din vacanta de vara a membrilor Camerei inferioare a Parlamentului olandez, la Haga.
“Potrivit planificarii noastre actuale, avioanele de tip F-35 (cunoscute si ca Joint Strike Fighter) vor intra in serviciu in 2019”, operand de la cele doua baze ale fortelor aeriene olandeze, a anuntat ministrul.
“Dupa ce am evaluat (oferte de la) diferiti concurenti in 2001 si 2008, si pe baza datelor actualizate in 2013, Cabinetul a decis, potrivit unor consideratii operationale si financiare, sa aleaga avionul de tip F-35 ca noul avion de lupta al fortelor armate olandeze”, a adaugat ea.
Optiunea era foarte asteptata, Olanda fiind una dintre tarile care contribuie indeaproape la dezvoltarea JSF.Inca din 1997, avionul de tip JSF era considerat ca favorit in vederea inclocuirii flotei actuale de avioane de tip F-16, din cauza “discretiei” sale, care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *