OMS: Rata mortalitatii la copii in Romania, printre cele mai ridicate din Europa.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Romania are una dintre cele mai ridicate rate ale mortalitatii la copii, iar europenii traiesc in medie tot mai mult si sunt mai sanatosi, potrivit raportului pe anul 2012 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Europa, informeaza Realitatea.net.
Documentul, publicat miercuri la Londra si citat de Radio Romania Actualitati, avertizeaza insa asupra discrepantelor uriase intre Est si Vest, intre bogati si saraci.
Vestea buna pentru Romania este, conform raportului agentiei specializate a Natiunilor Unite, ca speranta de viata a crescut in medie cu peste cinci ani.
Vestea mai putin buna este ca estimarile privind speranta de viata, de 70,2 ani pentru barbati si 77,6 ani pentru femei, sunt printre cele mai modeste din Europa, Romania ocupand locurile 41 (pentru barbati), respectiv 37 (pentru femei), dintr-un total de 53 de tari. De asemenea, rata mortalitatii infantile este una dintre cele mai ridicate de pe continent, cu 9,8 cazuri la 1.000 de nasteri.
Bolile sistemului circulator continua sa ramana principala cauza a deceselor, cu o rata de circa 540 de cazuri la 100.000 de locuitori. Conform …

spot_imgspot_img