Omul de afaceri Elon Musk a primit aprobare pentru un tunel Hyperloop intre New York si Washington: Distanta va fi parcursa in 29 de minute

Directorul companiilor SpaceX, Tesla si Boring, inventatorul si omul de afaceri Elon Musk, a anuntat, joi dupa-amiaza, ca a primit aprobarea privind construirea unui tunel feroviar de viteza foarte mare ?intre orasele americane Washington DC si New York, potrivit Mediafax.
“Tocmai am primit aprobarea guvernamentala verbala pentru compania Boring in scopul construirii unui tronson subteran Hyperloop pe ruta New York – Philadelphia – Baltimore – Washington DC. Distanta New York-Washington DC va fi parcursa in 29 de minute.In centrul fiecarui oras vor fi zeci sau mai multe ascensoare de acces”, a transmis Elon Musk, joi, pe Twitter,?potrivit NBC News.
Elon Musk nu a precizat din partea carei autoritati a primit aprobarea pentru acest proiect inedit. Departamentul Transporturilor si Presedintia SUA nu au transmis deocamdata niciun comunicat pe aceasta tema.
Compania Boring este specializata in construirea de tuneluri pentru retele de transport de mare viteza. Proiectul Hyperloop consta in construirea unor tuneluri vidate destinate trenurilor cu levitatie magnetica. Un tren care ar intampina o forta redusa de frecare ar putea circula cu viteze cuprinse intre 950 si 1.200 de km/h.
In luna mai, inventatorul si omul de afaceri Elon Musk a facut, intr-o conferinta a organizatiei media TED, o prezentare detaliata a proiectului retelei tridimensionale de tuneluri subterane, solutia lui pentru fluidizarea traficului rutier. Planul inginerului Elon Musk este de a construi o retea tridimensionala de tuneluri subterane, cu zeci de niveluri in functie de directie. Masinile ar urma sa fie coborate in tuneluri pe rampe asemanatoare cu ascensoarele si sa circule pe platforme cu viteze de pana la 200 de kilometri pe ora, intr-un trafic controlat de computere.
In cadrul unei conferinte organizata de grupul media TED (Technology, Entertainment, Design / Tehnologie, Divertisment, Design), Elon Musk a prezentat o simulare computerizata a proiectului retelelor de tuneluri subterane. “Sa va arat despre ce este vorba. Sunt cateva lucruri importante la o retea 3D de tuneluri. In primul rand, trebuie integrate intrarea si iesirea din tunel in infrastructura oraselor. Cu ajutorul unui lift, un fel de platforma pentru masina asezata pe un lift, putem integra intrarea si iesirea din tunel intr-un spatiu de dimensiunile a doua locuri de parcare. Masina este asezata pe o platforma. Nu va …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *