ONU adopta proiectul de rezolutie privind retragerea trupelor ruse din Transnistria UPDATE

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) saluta rezolutia Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) privind retragerea trupelor militare straine de pe teritoriul Republicii Moldova, se arata pe contul de Twitter al MAE.”Salutam adoptia rezolutiei Adunarii Generale a ONU privind “retragerea completa si neconditionata a fortelor militare straine de pe teritoriul Republicii Moldova. Romania a contribuit la aceasta””, arata MAE pe Twitter.
UPDATE: Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a salutat adoptarea rezolutiei ONU, prin care se cere retragerea trupelor ruse din Transnistria, informeaza portalul Deschide.md. “Adunarea Generala a ONU a aprobat rezolutia inaintata de Republica Moldova pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul tarii noastre. 64 de state au sustinut dorinta noastra de a ne fi respectate suveranitatea si integritatea teritoriala si ii sunt recunoscator fiecarui stat in parte”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.
?
Adunarea Generala a ONU a adoptat vineri proiectul de rezolutie propus de Chisinau privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, regiune separatista din estul Republicii Moldova, cu 64 de voturi pentru, 15 impotriva si 83 de abtineri, informeaza Radio Chisinau si Deschide.md.Autoritatile moldovene insista in acest document asupra retragerii neconditionate si complete a Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR) – creat la 1 iulie 1995 in baza fostei Armate a 14-a a URSS – despre care considera ca stationeaza ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, conform canalelor media citate.Proiectul rezolutiei a fost prezentat Adunarii Generale a ONU de ministrul de externe moldovean Tudor Ulianovschi, care a evocat istoricul problemei transnistrene, dar si angajamentele asumate de Federatia Rusa in 1999 la Istanbul si mai tarziu, la Porto, de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *