Oprea: Ponta e dezamagit cand nu se intra in “cardasie” cu el pentru incalcarea legii

de Marius Fratila – Mediafax Publicat la: 24.08.2013 15:16 Ultima actualizare: 24.08.2013 15:17

Premierul Victor Ponta este “dezamagit cand cineva nu intra in cardasie cu dumnealui pentru incalcarea legii.”, a spus, sambata, pentru, MEDIAFAX, purtatorul de cuvant prezidential Bogdan Oprea, referindu-se la problema retragerii unei decoratii acordate lui Laszlo Tokes.
“Ca intotdeauna, domnul prim-ministru Victor Ponta este dezamagit cand cineva nu intra in cardasie cu dumnealui pentru incalcarea legii. Comportamentul unui prim-ministru reclama in mod obligatoriu ca solicitarile si abordarile publice sa fie in conformitate cu legile tarii sale. Este indamisibil ca pentru un prim-ministru respectarea legii sa fie un subterfugiu”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu.

Premierul Victor Ponta a declarat agentiei MEDIAFAX ca este dezamagit de reactia Administratiei Prezidentiale in ceea ce priveste propunerea sa de retragere a Ordinului “Steaua Romaniei” lui Laszlo Tokes si a apreciat ca motivul invocat de Presedintie pentru refuz reprezinta doar un “subterfugiu”.
Exista o procedura si nu este o problema ca acea procedura sa fie indeplinita. Eu cred ca a fost pur si simplu un subterfugiu. Vorbim aici de o pozitie publica si cred ca Administratia Prezidentiala ar trebui sa aiba o pozitie publica. Ca dupa aceea se face sau nu procedura, tine doar de presedinte acest lucru”, a adaugat Ponta.
Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX ca premierul Victor Ponta i-a transmis presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care apreciaza ca nu mai sunt intrunite conditiile morale si legale pentru ca Laszlo Tokes sa detina Ordinul “Steaua Romaniei” si propune retragerea acestei distinctii.
Vineri, purtatorul de cuvant al Presedintiei. Bogdan Oprea, a transmis un comunicat in care anunta ca presedintele Traian Basescu a luat nota de initiativa premierului Victor Ponta privind retragerea Ordinului National “Steaua Romaniei” acordat lui Laszlo Tokes, dar constata ca a-i da curs inseamna incalcarea legii.
“Domnul Tőkés László a fost decorat de presedintele Romaniei prin Decretul nr. 1864 / 14 decembrie 2009 cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *