Oprea: Presedintia a luat nota de DEBUSOLAREA de vacanta a lui Antonescu.

Administratia Prezidentiala a luat nota de “debusolarea de vacanta” a presedintelui Senatului si apreciaza ca “tardiva” implicarea acestuia in subiectul participarii unor lideri politici din Ungaria la activitati pe teritoriul Romaniei, a delcarta purtatorul de cuvant al Presedintiei,? conform Mediafax.
“Administratia Prezidentiala a luat nota de debusolarea de vacanta a domnului presedinte al Senatului Romaniei, Crin Antonescu”, a spus Bogdan Oprea.
Citeste si Antonescu: Nu polemizez cu toate inventiile de vara ale lui Basescu
Oprea a mai afirmat ca, avand in vedere calitatea lui Antonescu de copresedinte al USL, ii reaminteste acestuia ca, de la preluarea guvernarii, somajul a crescut de la 6,7% la 7,6%; principala ingrijorarea a populatiei este legata de gasirea unui loc de munca, prin urmare principalul obiectiv al coalitiei de guvernare ar trebui sa fie crearea de noi locuri de munca; tot mai multe societati comerciale se declara in insolventa; investitiile straine au scazut in ultimul an cu 37%.
Totodata, purtatorul de cuvant al sefului statului ii mai aminteste liderului PNL ca un numar important de primari ai USL sunt in situatie de incompatibilitate; absorbtia fondurilor europene este extrem de slaba, Romania riscand sa piarda mai multe miliarde de euro; rectificarea bugetara aprobata de Guvernul Romaniei este criticata de Consiliul Fiscal, care considera ca estimarile pentru urmatoarele cinci luni ale anului sunt nerealiste si nefundamentate; azi-dimineata mai multi angajati ai societatii Oltchim din Ramnicu-Valcea au intrat in greva foamei.
Oprea mai arata ca procesul de privatizare a CFR Marfa stagneaza, riscand sa se transforme intr-o noua privatizare esuata de tip Oltchim, deoarece Guvernul blocheaza, de trei saptamani, publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de guvern prin care se stabileste castigatorul licitatiei de privatizare a companiei, ceea ce creeaza Guvernului grave prejudicii de credibilitate in plan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *