Oprea, REACTIE dupa decizia definitiva de retragere a titlului de doctor

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a scris, pe contul sau de Facebook, ca?decizia CNATDCU privind verdictul de plagiat in cazul lucrarii sale de doctorat nu este una corecta?ca se va adresa instantei pentru “a face lumina” in acest caz.
“Am aflat din presa ca a fost respinsa contestatia pe care am depus-o la CNADTCU in legatura cu lucrarea de doctorat. Asa cum am mai spus, voi merge mai departe si ma voi adresa instantei pentru a face lumina in acest caz. Nu ma agat de niciun titlu academic, asa cum nu m-am agatat de nicio functie in toata cariera mea. Pur si simplu, vreau ca legea sa fie respectata nu doar de cetateni, ci si de institutii. In contestatia depusa la CNADTCU am vorbit despre mai multe lucruri care nu sunt in regula si care ma fac sa cred ca decizia luata de acest organism nu este una corecta. Voi merge mai departe si voi cere Justitiei sa analizeze toate aceste aspecte”, a scris Oprea, luni, pe Facebook.

El a afirmat ca, in cazul sau, legea a fost “aplicata retroactiv”, fapt care este neconstitutional. Potrivit lui Oprea, lucrarea sa a fost evaluata nu dupa legea din 2000, cand a sustinut teza, ci dupa o lege intrata in vigoare la mai bine de 10 ani de la finalizarea studiilor doctorale.?El mai afirma ca pe subiectul doctoratului are doua hotarari emise de institutiile statului roman, care sunt amandoua valabile, dar care “se bat cap in cap”.
Oprea a mai scris ca nu i-a fost respectat dreptul la aparare, subliniind ca nu a fost invitat sa isi spuna punctul de vedere in fata celor care au evaluat lucrarea. Fostul vicepremier a mai sustinut si?ca nu exista o sesizare scrisa, asa cum prevede legea, in baza careia sa fie demarata intreaga procedura in cazul lucrarii sale de doctorat.
“In Punctul de vedere al Comisiei de etica a Universitatii din Bucuresti se precizeaza ca analiza suspiciunii de plagiat a fost efectuata “in urma solicitarii formulate de ministrul Educatiei”. Insa aceasta solicitare nu poate anula cerinta expresa a legii privind sesizarea scrisa. In plus, ar fi cu totul anormal ca o procedura ce se poate incheia cu retragerea unui titlu stiintific prin semnatura ministrului sa poata fi demarata “la solicitarea” aceluiasi ministru”, a spus Oprea.
Potrivit acestuia, teza sa de doctorat a fost evaluata de oameni care fie nu au legatura cu domeniul juridic, fie nu sunt in masura sa se exprime pe astfel de probleme, iar Comisia de etica a Universitatii Bucuresti nu are in componenta sa niciun membru specializat in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *