Oprescu: Sunt mandru ca Bucurestiul este primul oras din Romania cu o inventariere a …

Sorin Oprescu a declarat, marti, la deschiderea unei expozitii internationale de tehnologii si echipamente de protectie a mediului, reciclare si energii alternative, ca este mandru ca Bucurestiul este primul oras din Romania care are o inventariere a tuturor arborilor si spatiilor verzi publice, potrivit Mediafax.
Primarul general a aratat ca participarea municipalitatii la acest targ de mediu este o oportunitate de a prezenta celor interesati proiectele de mediu gandite pentru Bucuresti.
“Sunt mandru ca Bucurestiul este primul oras din Romania care are astazi o inventariere a tuturor arborilor si spatiilor verzi publice datorita Cadastrului Verde, proiect finalizat anul trecut. O preocupare constanta a noastra este aceea de a mari suprafata de spatiu verde din Capitala, un demers in acest sens fiind proiectul pilot acoperisurile verzi pe care il realizam pe 12 cladiri din complexul studentesc din Regie, dar si reabilitarea urbana a raului Dambovita. Cel mai mare proiect de mediu din Romania este prezentat si va fi dezbatut in cadrul acestei expozitii: Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina. Dupa ce am finalizat prima etapa a acestui proiect, suntem in curs de finalizare a documentatiei pentru obtinerea de fonduri europene in vederea demararii lucrarilor la cea de-a doua etapa. Sunt incantat sa vad ca toate proiectele de mediu si educatie eco-civica derulate de Primaria Capitalei au adunat de la an la an tot mai multi participanti, ceea ce demonstreaza ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *