Opt judete din sud, sub cod portocaliu de inundatii

Mai multe rauri din judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu si Prahova se afla sub cod portocaliu de inundatii, de sambata, la ora 16.00, pana duminica la ora 18.00, potrivit unei avertizari hidrologice, relateaza Mediafax.
Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), se instituie cod portocaliu pe raurile: Cosustea (judetul Mehedinti), pe Jiu la Racari – sector indiguit (judetul Dolj), pe Oltet amonte S.H. Otetelis si pe afluentul sau Cerna (judetul Valcea), pe Vedea amonte S.H. Valeni, pe Teleorman amonte de S.H. Telorman si pe Paraul Valea Cainelui aval S.H. Vartoapele (judetele Olt, Arges si Teleorman), pe Dambovnic si pe Neajlov sector aval confluenta Dambovnic – S.H. Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu), Teleajen aval S.H. Moara Domneasca, Cricovul Sarat si pe raul Prahova aval de confluenta cu Cricovul Sarat (judetul Prahova).
Totodata, este cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu – sector aval Sadu (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *