Opt persoane, arestate preventiv in dosarul evaziunii fiscale de 500.000 de euro.

Opt persoane, printre care doi functionari bancari, au fost arestate preventiv pentru perioade intre 10 si 29 de zile, in dosarul evaziunii fiscale de 500.000 de euro in care miercuri au fost facute 16 perchezitii in Bucuresti si in judetele Arges, Prahova si Ilfov, potrivit Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presa, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au formulat propunere de arestare preventiva fata de inculpatii Iliescu Marius (pentru savarsirea a trei infractiuni de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale si bunurile din patrimoniu in scopul impiedicarii verificarilor fiscale, a infractiunii de evaziune fiscala, a infractiunii de transmiterea fictiva a partilor sociale in scopul ingreunarii sau sustragerii de la urmarirea penala si a infractiunii de spalare de bani), Guliman Aurel (pentru evaziune fiscala si spalare de bani), Purcel Valeriu (pentru evaziune fiscala si spalare de bani), Voicu Cristinel-Daniel (pentru complicitate la evaziune fiscala, complicitate la spalare de bani, transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala), Condratov Daniel Serghei (pentru evaziune fiscala si spalare de bani), Melnicescu Andreea (pentru complicitate la evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani), Oanta Romeo-Mircea (pentru favorizarea infractorului) si Pojoca Lucia-Ana (pentru savarsirea infractiunilor de favorizarea infractorului si de abuz in serviciu in forma calificata).
Judecatorii Tribunalului Bucuresti au emis, la propunerea procurorilor, mandate de arestare preventiva pe numele inculpatilor Iliescu Marius, Guliman Aurel, Purcel Valeriu, Voicu-Cristian Daniel, Condratov Daniel Serghei pentru 29 de zile, fata de inculpata Melnicescu Andreea pentru 15 zile si fata de inculpatii Pojoca Lucia Ana si Oanta Romeo Mircea pentru 10 zile, se mai precizeaza in comunicatul remis de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, potrivit procurorilor.
Procurorii si politistii au facut, miercuri dimineata, 16 perchezitii in Bucuresti si in judetele Arges, Prahova si Ilfov. In urma punerii in aplicare a mandatelor de aducere, au fost prezentate la audieri 15 persoane.
“In cauza se efectueaza cercetari ce privesc activitatea infractionala a mai multor persoane, administratori sau angajati ai unor societati comerciale, care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 500.000 euro”, s-a aratat intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti.
Printre persoanele cercetate in acest caz sunt si doi functionari bancari, acuzati de favorizarea infractorului si abuz in serviciu.
“S-a retinut ca cei doi au luat la cunostinta despre existenta prezentei cauze penale in urma unei adrese trimise de organul de urmarire penala la institutia bancara, iar pentru a ingreuna urmarirea penala, au contactat una din persoanele cercetate si au incunostintat-o despre existenta si stadiul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *