Orange Romania, amendata cu 14 milioane de euro de Consiliul Concurentei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Autoritatea de concurenta a constatat ca, in perioada 2011-2015, operatorul de telefonie a limitat accesul companiei Simplus Invest SRL la reteaua sa de telefonie mobila, blocandu-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale catre/de catre clientii Orange.
Simplus Invest SRL este un integrator, adica o companie care intermediaza transmiterea de mesaje comerciale prin numere scurte intre anumite companii beneficiare si clientii operatorilor de telefonie mobila. Pentru a-si desfasura activitatea, integratorii incheie contracte cu clienti (companii care vor sa transmita mesaje comerciale) si cu toti operatorii de telefonie mobila, care le aloca numere scurte.
Mesajele comerciale au ca obiect atat transmiterea de mesaje publicitare (ex.: sunt puse la dispozitia clientilor informatii referitoare la produse sau servicii sau se faciliteaza participarea la campanii promotionale), cat si efectuarea de plati (ex.: descarcare jocuri, televoting, plata parcare, donatii etc.).
„Accesul la reteaua Orange este indispensabil pentru integratori in vederea comercializarii propriilor produse, intrucat Orange detine cel mai mare numar de utilizatori pe piata de telefonie mobila, iar beneficiarii doresc sa aiba acces la toti acesti utilizatori””, se arata intr-un comunicat al Consiliului.
In cadrul investigatiei, Autoritatea de Concurenta a constatat mai multe fapte ale Orange prin care a limitat accesul Simplus la reteaua sa, cum ar fi: refuzul de a deschide noi servicii comerciale prin alocarea unor …

spot_imgspot_img