Orban, catre Tudose: Folositi-va functia pentru a stopa atrocitatile propuse pentru modificarea legilor Justitiei

“Oricat v-ati dori sa creati senzatia ca sunteti paralel cu deciziile din Parlament privitoare la modificarea legislatiei din Justitie si celei din domeniul penal, nu puteti pacali pe nimeni dintre cei cu o minima inteligenta.?Sunteti in fruntea Guvernului tocmai prin sprijinul acestei majoritati parlamentare PSD-ALDE, captiva lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu. In acelasi timp, in actualul context politic, prin pozitia detinuta sunteti si garantul acestei majoritati parlamentare. Nimic din ceea ce isi permite sa faca PSD-ALDE in Parlament nu ar fi posibil fara acordul tacit al dumneavoastra.Daca de ochii lumii credeti ca jucati intr-o sceneta de tipul “politistul bun – politistul rau”, va asigur ca este cea mai odioasa si de prost gust piesa jucata vreodata in Romania”, i-a transmis Orban lui Tudose prin intermediul scrisorii deschise.
Liderul PNL i-a mai spus sefului Guvernului ca nu se poate ca din pozitia de prim-ministru sa nu fi primit avertismentele explicite ale ambasadelor occidentale fata de ceea ce se petrece azi in Romania, cu mult mai clare si cu mult mai ferme decat luarile publice de pozitie.
“Va somez sa luati atitudine fata de acest derapaj de la democratie in acest moment! In mod efectiv, sa-i convingeti pe parlamentarii PSD-ALDE care va sprijina sa nu voteze aceste legi, care lovesc dur in temelia democratiei, rastoarna conceptul de dreptate in societate, suprima independenta Justitiei, afecteaza drepturile si libertatile fundamentale. In caz contrar, daca legile vor fi adoptate si daca ele contravin flagrant punctelor de vedere publice exprimate de dumneavoastra, nu va ramane de facut decat un singur lucru: sa va depuneti mandatul de prim-ministru”, a mai scris Orban.
Acesta i-a mai transmis premierului ca lucrurile au ajuns intr-un punct critic, in care obtuzitatea actualei majoritati PSD-ALDE comporta riscuri de instabilitate sociala accentuata, iar continuarea acestor demersuri parlamentare, “in acest mod abuziv”, nu face decat sa radicalizeze miscarile de protest din societate.
“Va invit sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *