Ordonanta de retinere a lui Nelu Iordache a expirat, acesta poate parasi boxa acuzatilor.

Ordonanta de retinere a omului de afacere Nelu Iordache a expirat la ora 17.00, astfel ca acesta poate parasi boxa acuzatilor de la Tribunalul Bucuresti, in asteptarea deciziei instantei cu privire la solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 29 de zile, potrivit Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare si, intrucat hotararea instantei nu a fost anuntata pana la 17.00, Iordache este, practic, liber sa plece, pana cand va afla daca trebuie sa se intoarca in arest sau va fi cercetat in libertate.
Omul de afaceri – retinut sambata de DNA in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani – a fost adus la tribunal, duminica dimineata, din arestul Politiei Capitalei, pentru judecarea propunerii de arestare preventiva.
Apararea lui Nelu Iordache a aratat duminica, la Tribunalul Bucuresti, ca omul de afaceri nu poate fi acuzat de deturnare de fonduri europene, pentru ca banii luati de acesta pentru proiectul din dosarul in care este cercetat au facut parte din bugetul national al statului, si nu din cel al UE.
Potrivit avocatilor, Iordache nu se face vinovat de deturnare sau schimbare a destinatiei unor fonduri UE.
Unul dintre avocati a aratat, la iesirea din tribunal, ca sumele de bani au fost luate in iunie 2011, iar cererea de rambursare a fondurilor de catre Comisia Europeana s-ar fi facut de-abia la sfarsitul lui octombrie 2011.
In acest context, avocatul a spus ca, in opinia apararii, Nelu Iordache nu s-ar face vinovat de faptele de care il acuza procurorii in referatul cu propunerea de arestare preventiva.
Intrebat daca procurorii DNA au gresit incadrand faptele la deturnare de fonduri europene, avocatul nu a dorit sa comenteze, precizand doar ca sustinerile sale reprezinta opinia apararii.
Iordache a fost retinut, sambata seara, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat din nou de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). El a fost convocat din nou la audieri, sambata dimineata, aceastea durand cateva ore. In urma audierilor, procurorii anticoruptie au decis sa emita o ordonanta de retinere de 24 de ore pentru omul de afaceri.
DNA a precizat, sambata seara, ca in urma extinderii cercetarilor, Iordache este urmarit penal si pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pe langa cele trei infractiuni pentru care omul de afaceri fusese deja pus sub acuzare.
“Prin Ordonantele din data de 1 decembrie 2012, procurorii au dispus extinderea cercetarilor si punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni: schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, in forma continuata; delapidare, in forma continuata; folosirea cu rea credinta a creditului societatii, in forma continuata; fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (27 acte materiale); spalare de bani”, s-a aratat intr-un comunicat al DNA.
Potrivit procurorilor anticoruptie, Nelu Iordache, in calitate de administrator al firmei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *