Ordonanta lui Teodorovici intra in sedinta de joi, in ciuda criticilor vehemente. Dancila a anuntat in ce conditii o va adopta

UPDATE. Premierul Viorica Dancila a declarat joi ca ordonanta privind masurile fiscale va intra in sedinta de Guvern de joi, daca exista un acord si in Consiliul Economic si Social.”Daca vom avea aceasta discutie in cadrul economic si social, adoptam aceasta OUG. Tot ceea ce am facut si toate punctele din aceasta ordonanta sunt pentru cetateni. Stiu ca exista o rezistenta, exista mereu si nemultumiti. Amintiti-va de trecerea contributiilor. Eu cred in aceste masuri si cred ca aceste masuri vor aduce beneficii cetatenilor. Am sa iau un singur exemplu. Pe mine ma intereseaza ca cetateni sa nu mai aiba imprumuturi la a??. Nu e vorba de masuri de taxe, e vorba de masuri de sprijin pentru cetateni”, a declarat Viorica Dancila.?”Au fost consultari. Probabil astazi vor mai fi consultari in cadrul Consiliului Economic si Social”, a mai completat premierul.
UPDATE: Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat, in Parlament, ca probabil va fi introdusa joi, pe ordinea de zi, Ordonanta ce prevede masurile fiscale anuntate de Eugen Teodorovici, inclusiv “taxa pe lacomie”.
Intrebat daca presedintele Iohannis vine joi la Guvern, Budai a spus: “Este atributul doamnei prim-ministru, vom vedea ce se intampla acolo”.
De asemenea, intrebat daca in sedinta de Guvern intra ordonanta propusa de Teodorovici privind anumite taxe, ministrul a raspuns: “Probabil ca da”.
Legat de faptul ca aceasta ordonanta nu figureaza pe ordinea de zi transmisa de Guvern, Budai a mentionat ca poate fi o ordine de zi suplimentara.
“Sigur, e un atribut al oricarui ministru sa ceara oricare act normativ pe care il considera important sa-l ceara pe ordinea suplimentara. Probabil ca va fi cerut pe ordinea suplimentara. Tot ce avem de facut vom face si vom implementa spre binele Romaniei”, a adaugat ministrul Muncii.
Stirea initiala:
Astfel, pe ordinea de zi suplimentara va intra si actul normativ prezentat de ministrul Teodorovici marti seara: Ordonanta de urgenta privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, scrie stiripesurse.Proiectul de act normativ a generat o scadere puternica a actiunilor pe bursa in dimineata imediat urmatoare si a atras critici vehemente din partea mediului de afaceri si nu numai.
Citeste si:? Eugen Teodorovici, atac la adresa lui Klaus Iohannis: “Se erijeaza in avocat al bogatilor. Bogatii il au pe presedinte in fruntea lor”
Guvernul propune ca, de la 1 ianuarie 2019, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *