Orientul Mijlociu: Tensiunile dintre Siria si Israel cresc, dupa un al doilea raid israelian …

0
1

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a amanat cu citeva ore vizita oficiala in China, din cauza escaladarii tensiunilor dintre Israel si Siria, consemneaza agentiile Reuters si EFE, potrivit Agerpres.
Netanyahu a refuzat, duminica, sa confirme sau sa infirme relatarile despre un al doilea atac al aviatiei israeliene asupra Siriei, care ar fi fost efectuat, in cursul noptii, asupra unui centru de cercetare stiintifica din apropierea Damascului.
Totusi, din cauza escaladarii tensiunilor din zona, primul-ministru Netanyahu si-a amanat cu cateva ore plecarea spre Beijing, unde este asteptat pentru o vizita oficiala, care are loc simultan cu vizita liderului Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas.
Un inalt responsabil israelian a declarat insa, duminica pentru AFP, sub conditia anonimatului, ca Israelul a efectuat doua atacuri aeriene in ultimele trei zile asupra Siriei, ca sa distruga arme destinate miscarii siite libaneze Hezbollah.
Citeste si Liderul palestinian si cel israelian, simultan intr-o vizita oficiala in China
Tot duminica, Ministerul sirian de Externe a acuzat statul evreu ca a atacat o instalatie militara de la nord de Damasc, “oferind in acest mod sprijin militar direct teroristilor” care incearca sa-l inlature de la putere pe presedintele Bashar al-Assad.
Agentia Reuters afirma ca locuitorii Damascului au auzit, in timpul noptii, mai multe explozii puternice urmate de incendii masive. Potrivit unei surse din serviciile secrete occidentale, citate de Reuters, actiunea ar fi fost efectuata de aviatia israeliana si ar fi vizat un transport de rachete iraniene (de tipul Fateh-110) destinate Hezbollahului libanez.
Autoritatile israeliene nu au comentat nici raidul din noaptea de joi spre vineri pe teritoriului sirian impotriva unui convoi ce se presupune ca ar fi transportat, de asemenea, arme pentru Hezbollah.
Nici presedintele SUA, Barack Obama, nu a comentat aceste evenimente, el afirmand doar ca …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here